» » DEKORASYONDA KIRMIZI RENK KULLANIMI




 İç mekan tasarımı yaparken cayır cayır yanan bir kırmızı renk  tasarımcıların en büyük kabusudur. Biz İç Mimar'ların bile çekinerek kullandıkları bu renkler öyle kıyafet seçer gibi seçilip uygulanmaz. Cesur ev hanımlarının  "Şu duvarı da kırmızıya boyasam ne de güzel olur" düşüncesiyle bir odayı kırmızıya bir odayı laciverte başka bir odayı mora boyayıp daha sonra pişman olduklarını çok görmüşsünüzdür. Sonra o duvarların rengini tekrar değiştirmek için tonla para harcar bir o kadar da azar işitirler finansörleri olan eşlerinden.
Renkleri kullanırken özenli ve akılcı seçimler yapmak gerekir.Seçeceğiniz renkleri dengeli kullanmak bu aşamada çok önemlidir. En zor renk olan kırmızı ise doğru verilen kararlarla, iç mekanı hem iddialı hem de zarif gösterebilecek bir renktir.

Eğer solgun renklere sahip (beyaz, bej, gri gibi) bir mekanınız varsa onu hareketlendirmek için kırmızı ullanmak en içi çözümdür. Çok abartılı olmayacak şekilde, koltukların üzerie atılacak kırmızı renkli kırlentler ya da duvara asılacak kırmızı renk ağırlıklı bir tablo işinizi görecektir.



Kırmızıyı en iyi dengeleyecek renlerden biri de siyahtır. Mekanda kullanılan kırmızının yüzdesi kadar kullanılacak siyah renk  hem kırmızıynın baskınlığını azaltacak hem de mekana hareket kazandıracaktır.

Her iki rengin de yoğun kullanıldığı mekanlar ilk bakışta hoş görünse de kullanım süresi uzadıkça yaşamı huzursuz hale getirecek bir etkiye sahiplerdir. Aşağıda göreceğiniz örneklerde de olduğu gibi.







İç Mimar
 Pelin Pelister Akyürek 
Çatalçeşme Mh. Bağdat Cd. Ebru Apt. 480-A
 Suadiye-Kadıköy İSTANBUL 
Tlf: (0216) 410 00 21

About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
This is the most recent post.
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Sözsüz iletişim sözlü iletişimden daha etkili olmaktadır ve tercih ettiğimiz renkler karşı tarafa bir enerji yaymaktadır. Renkler doğru ve yerinde kullanıldığında hem iletişime olumlu etki eder hem de psikolojik açıdan insanların kendilerini iyi hissetmelerini sağlar.

    Kırmızı; aşkın, tutkunun, albeninin, cesaretin, derinliğin, enerjinin, hırsın, gücün, iradenin ve hareketin rengidir. Dünyadaki hiçbir renk kırmızı kadar dikkat çekici değildir. Kan akışını hızlandırır ve iştah açar. Fast-food restoranlarının kırmızı rengi kullanmasının nedeni budur.

    Renklerin dili ve iletişime etkisi üzerine yazdığım yeni yazımı okumanız için sizinle paylaşmayı isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/iletisimde-renklerin-onemi/

    Keyifli okumalar dilerim,
    sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil