» » ÖĞRENCİ EVLERİ (BAŞLANGIÇ)


17-21 yaş arası üniversite dönemi o zamana kadar hayatımın en keyifli geçen dönemiydi. Sonrasında daha da keyifli anlarım oldu tabi :)

Okulu, yaşadığı şehrin dışında olanlar bilirler öğrenci evi kavramını. Öğrenci evi deyince akla ilk gelen, dağınıklık ve kuralsızlıktır. Bir bakıma doğrudur tabi bu düşünce ama daha da fazlasını barındırır içinde.
Ailesiyle yaşayanlar ya da yurtta kalanlar asla tam anlamıyla bilemezler öğrenci evini. Misafir olmakla, dışarıdan izlemekle anlaşılabilecek bir şey değildir çünkü.

Bu mini yazı dizisinde elimden geldiğince öğrenci evlerinde yaşanan  sefalet dolu eğlenceyi ve imkansızlıklar olmadığı sürece akla gelmeyecek yaratıcı düşünceleri paylaşacağım sizlerle.  İyi eğlenceler dilerim.


Bu ilk görselde arkadaşımız bildiğiniz sahanda yumurtayı tost makinesinde yapmaya çalışıyor. Sebebi büyük ihtimalle evde ocak ya da tava olmamasından kaynaklı ama emin olun inanılmaz lezzetlidir o yumurta :)


Bu görselimizde artık tava var. E tabi ocak olmayınca mevcut ısı kaynağı devreye giriyor yine :)


Türk mutfağının vazgeçilmezi demleme çay için harika bir buluş kettle üstünde demlemek. Bu eski fotoğraf bazı firmaların şimdilerde kullandığımız çay makineleri için ilham kaynağı olmuş. 


Az önceki evlerde ocak yoktu bu evde de tost makinesi yok ama tost yapmak için illa da makine mi lazım? 


Şimdiye kadarki görsellerde mutfak elemanlarının eksikliğini gözlemledik ama öğranci evinde günlük hayatta kullandığımız basit mobilyalar dahi çok büyük lükstür.
Kullanışlı olmasa da kısa süreli iş görebilecek ya da en azından evi dolu gösterecek mobilyaları yapan bu arkadaşları kutluyorum.





İlk görselde yerde çizim yapan arkadaşa acımışsınızdır. Neden bu çocuğun masası yok vah vah? şeklinde düşündüyseniz eğer hem sorunuzun cevabını vereyim hem de sizi 12 sene öncesinin İç Mimar adayı öğrencisiyle tanıştırayım.


Pencerede anneannemin vazgeçtiği perdeler, zeminde şimdi antika sayılabilecek bir halı ve yıllardır boyanmadan öğrenciden öğrenciye el değiştirmiş duvarlar ile kaplı güzel evim. 

 

Fotoğrafta aynı bölümden olan ev arkadaşımla birlikte proje yetiştirmek için sabahladığımız sayısız gecelerden birinin ilk gün ışığı saatlerindeyiz.

Neden yerde çalışıldığının sebebi ise masa olamaması değil. Saatler boyunca aynı pozisyonda çalışmanın yarattığı kas tutulmasından kurtulmak için mekan değiştirme isteğinden kaynaklanıyor. :))


İç Mimar 
Pelin Pelister Akyürek 
Moba Home Bağdat Caddesi Mağazası 
Çatalçeşme Mh. Bağdat Cd. Ebru Apt.
 483-B Suadiye-Kadıköy İSTANBUL 
Tlf: (0216) 410 0 999

About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply