» » SARAH JESSICA PARKER VE MATTHEW BRODERICK EVİ

 

 Sarah Jessica Parker ve Matthew Broderick'in NewYork'ta bulunan 5 katlı evleri abartıdan uzak oldukça mütevazi bir dekorasyona sahip. Yeşillikler içerisinde mini bir arka bahçesi olan bu evde dingin ve sakin bir hayat yaşamak isteyen çiftin üç çocuğu var. 






Evin geneline  baktığınızda tamamen soft renklerin kullanıldığını görebilirsiniz. Giriş, merdivenler ve odalara dağılan dolaşım alanlarında göz temasını kesen bir seperasyon ya da kapı kullanmaktan çekinilmiş. Bu yaklaşım, gün ışığını girişe kadar taşımış ve aydınlık bir alan yaratmış.



 Salon, uzun bir dikdörtgen şeklinde olduğu için özellikle doğal ışığın duvarlardan yansıyacağı düşünülerek duvarlar beyaz renge boyanmış. Mobilyalarda kahve, bej ve yeşil tonları kullanılmış. Hiç bir abartıya kaçmadan, mekanda bulunması gereken minimum tefriş kullanılmış. Özel bir obje seçilerek odak noktası yaratılabilirmiş ama sanırım bundan bile kaçınılmış.


 Mutfakta da devam eden sade çizgiler, zeminde kullanılan ahşap ve dolapların bir kısmında kullanılan Amerikan Ceviz kaplama ile biraz hareketlenmiş. Mutfaklarında perde dahi kullanmayan çift, manzaranın tadını çıkartmak istemiş.


Yaşam alanı olarak kullanılan oda ise hem kitaplık, hem sohbet köşesi hem de çalışma alanı olarak düzenlenmiş. Yine mekanda, duvarlarda özel bir renk kullanılmamış. Duvarlardaki raf sistemleri ve kitapların yeterince renklendireceği düşünülmüş.


Banyo zemininde traverten kullanılmış. Duvarlar ise çok açık bir yeşil ile renklendirilmiş. Tam merkezde kullanılan küvet, iki lavabo ünitesini birbirinden ayırmış. Yine sade ve minimalist çizgiler devam etmiş.


Yatak odası ise ahşabın ağırlıklı olarak zeminde kullanıldığı ve yine açık renkler ile minimalist çizgilerin hakim olduğu, abartıdan uzak bir tasarıma sahip.






İç Mimar 
Pelin Pelister Akyürek
Çatalçeşme Mh. Bağdat Cd. Ebru Apt. 483-B 
Suadiye-Kadıköy İSTANBUL 
Tlf: (0216) 410 0 999

About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply