» » İNŞAAT HATALARI-5 (KAT ÇIKMAK)



Merhaba sevgili izleyicilerim. Bu gün nasılsınız? afiyettesinizdir inşallah :)
Eviniz artık size yetmiyor mu? Çatı katında oturuyorsunuz ve bir kat daha mı çıkmak istiyorsunuz. İşte bu post tam da size göre. 
Bir kat, bir kat daha bir kat daha diyorsanız işte size muhteşem ilham kaynakları. 

 


Böyle statik görülmedi a dostlar. Mühendisler odası başkanı bu fotoğrafı gördükten sonra boğaz köprüsünden atlamış diyorlar :P





 Bir de eğer kat çıkacaksanız bu zeki arkadaş gibi temkinli olmakta yarar var. Yani tek katlı binada 30 cm  kolon normal tabi ama üç kata çıkınca 50 cm olması lazım kolonun, sağlam olması açısından. Çok mantıklı çoooookk...


Bu arkadaş da biraz fütüristik bir yaklaşımla yandan çakmış katı. Düşünsenize şöyle koridor gibi  uzuuuun ince bir salonunuz olsa daha bir şık olmaz mıydı?


Bir de tuvalete kat çıkanlar var. E yani sporun yeri ve zamanı olmaz. Her daim yapmak lazım. Tuvaletten önce beş basamak tuvaletten sonra beş basamak...



Yandan çakmaya güzel bir örnek de Haydar Abi'den geliyor. İki sene önce frenleri patlayıp mutfağa giren otobüsten muhteşem bir kış bahçesi yapmışlar. Ellerine sağlık diyorum.

 
Bir de çok niyetlenip bir türlü üst katı çıkamamış olanlar var. Olsun canım arada çatıya çıkar hava alırız en azından diyerekten merdivenini koymuşlar. Ama bir dakika basamaklar da yok!! hımmm belki bisikletle çıkacak yahu allah allahhh!!!



Son fotoğrafımız da kat çıkan ama aşağıya inemeyenler için gelsin. Yangın merdivenini zorunlu tutan belediyeye çok kızgınız. Merdiveni yaptık işte daha ne!! 
AAaa bina yanıyor bee!! herkes giriş kapısının üstünde istiflenip itfaiyenin gelmesini beklesin bakayım, haydi bakayım.

Bir inşaat hataları yazısında daha görüşmek üzere esen kalın.


İç Mimar 
Pelin Pelister Akyürek

About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply