» » 1960'TA GELECEĞİN ARABA TASARIMI-IMPERIAL

Geleceği her zaman merak ederiz. Bu günden yüz yıl ya da bin yıl sonra nasıl bir teknolojiye sahip olacağımızı, nasıl bir dünyada yaşayacağımızı düşündünüz mü hiç?
Biz bu gün geleceğe nasıl bir belirsizlikle bakıyorsak geçmişte de günümüz işte böyle kocaman bir soru işaretinden ibaretti. 

Tasarım her zaman bir adım ileride olsa da bir kaç yüz adım ilerisini görme isteği tüm tasarımcıların içinde yanan bir alev gibidir. Her ne kadar geleceğin tasarımlarını oluşturmaya çalışsak da yaşadığımız dönemin popüler çizgileri her zaman galip gelir. Bunda mevcutta kullanılan teknolojinin de payı büyüktür.

1960 yılında Chrysler firması tarafından tasarlanan ve geleceğin arabası olarak lanse edilen İmperial bu anlattıklarıma güzel bir örnek oluşturuyor.


Kocaman ışıklı kadranları, ne işe yaradığı pek belli olmayan onlarca tuş, plak da çalabilen bir radyolu müzik sistemi ve en bombası arabanın içinden eşi dostu rahatça arayabileceğiniz bir ahizeli telefonu var.

Günümüzün teknolojisini düşününce komik gelen bu ayrıntılar, o dönemde araba tutkunlarının dudağını uçuklatacak kadar fütüristik görülüyormuş. 

Bundan 9 yıl sonra yani 1969'da bu kadar hantal bir teknolojiyle Ay'a insan gönderdikleri palavrasını da bir güzel yutturmuşlar tüm dünyaya. Tabi bu ap ayrı bir konu :))

İmperial'in dış görünüşünü merak edenler ise yine arabanın çıkış tarihinde yapılan aşağıdaki reklamlara göz atabilir. Şimdilerde arabalardan çok çevresinde dolaşan uzun bacaklı mankenlere dikkat çeken sektör, o dönemde hanım hanımcık, usturuplu giyinen bayanları tercih ediyormuş :))
GELECEĞİ KİM TAHMİN EDEBİLİR Kİ??

İç Mimar
Pelin Pelister Akyürek






About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply