» » » D.I.Y: YOSUNDAN YAŞAYAN GRAFFİTİ YAPIMI


Graffiti çalışmalarına bayılırım. "Ali Ayşeyi seviyooo!!" şeklinde duvara yazılan yazılardan değil gerçek sokak sanatından bahsediyorum :) Özellikle şehir merkezlerinde duvar ve kepenklerde ve şehirler arası tren vagonlarının üzerlerinde çok başarılı çalışmalarla karşılaşmak mümkün.



Benim bahsedeceğim graffiti ise bunlardan çok farklı. Bu graffitilerden yapmak için öyle çok sağlam bir sanat altyapısına ihtiyacınız yok. Sadece doğru karışım tarifi ve bir fırça yeterli. Buyrun işte tarif aşağıda :

1-2 top Yosun, toprağıyla birlikte (bir avuç kadar)
2 su bardağı ayran
2 su bardağı ılık su (veya bira)
1/2 tatlı kaşığı şeker

Hepsini bir blenderda iyice karıştırıyorsunuz. Ardından fırça yardımıyla duvarınıza istediğiniz yazıyı ya da resmi yapıyorsunuz. 4 gün bekledikten sonra sprey şeklinde püskürterek sulamaya başlıyorsunuz ve kısa bir süre sonra eserinizin yeşermesini seyredebilirsiniz.



Bu uygulamayla karşılaştığımda çok hoşuma gitti ve uygulayacak bir bahçe duvarım olmadığı için çok üzüldüm. Tabi benim uygulayacak alanım olmaması paylaşmayacağım anlamına gelmiyor :) Hatta uygulayıp başarılı olanlar fotoğraflarını gönderebilirlerse çok memnun olurum.

İç Mimar
Pelin Pelister Akyürek 
 




About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply