» » ZEMİNDE KARO MOZAİK KULLANIMI


Hayran kaldığımız hatta bakmaya doyamadığımız eski yapılarda kullanılan inşaat yöntemleri farklıdır. Tamamen el işçiliğine ve taş işçiliğine dayanan bu binaların günümüzde inşaa edilen yapılara göre daha dayanıklı oldukları aşikardır. İstanbul’da Galata, Moda, Balat, Beyoğlu ve Teşvikiye gibi yapımları 1890’lı yıllara dayanan estetik yapıların birçok mekânında bu güzel estetik ve dayanıklı desenli karo mozaiklerin iyi örneklerine rastlanır.


Bu yapıların özellikle zeminlerinde kullanılan karo mozaikler el işçiliğinin kaybolmasıyla birlikte kaybolmaya yüz tutmuştu fakat son dönemlerde yeniden dekore edilen endüstriyel mekanlarda, özellikle cafe ve restaurant gibi alanların zeminlerinde karo mozaiklerle karşılaşmaya başladık.


Karo mozaikler ,mermer  tozu, çimento, özel pigment ve agreganın doğru oranlarda birleşimi ile oluşur. Karolar basınç seviyesi yüksek makinelerde preslenerek üretilir ve her biri elde üretildiği için eşsizdir. Hem ıslak hem de kuru hacimlerde rahatlıkla kullanılabilen bu antik ürün mekanlara ruh kazandırmak için birebir :)


About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply